Η εταιρεία ΚΥΡΚΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ιδρύθηκε το 1988, στην Δάφνη Αττικής, από τον Δημήτριο και την Ελένη Κύρκα μελισσοκόμους– πρωτοπόρους και λάτρεις της μελισσοκομίας . Αρχικά ξεκίνησε ως εργαστήριο κατασκευής κυψελών και στην επόμενη τριετία προστέθηκαν τα τμήματα παραγωγής ζαχαροζύμαρου και κατασκευής μελισσοκομικής ενδυμασίας.

Το 1993 δημιουργήθηκε και το τμήμα κατασκευής μηχανολογικού εξοπλισμού και εργαλείων για τον μελισσοκόμο.

Από το 2001 την εταιρεία ανέλαβε η κόρη τους, Ευαγγελία Κύρκα, Τεχν. Γεωπόνος με μεταπτυχιακό στο Food Science and Technology τμήμα Quality Assurance από το Reading University of England. Από παιδί γοητεύεται από τον κόσμο της μέλισσας και ακολουθεί τους γονείς της σε κάθε τους βήμα, τόσο στην φροντίδα των 400 μελισσών που διατηρούσε η οικογένεια, όσο και στις επιχειρηματικές τους αναζητήσεις και επεκτάσεις στην παραγωγή μελισσοκομικών εργαλείων, μηχανημάτων και όλων των συναφών ειδών απαραίτητων για τον μελισσοκόμο και την μέλισσα.

Μετά από 20ετή πορεία στην Δάφνη Αττικής η εταιρεία μας μετακομίζει στα Γλυκά Νερά Αττικής, όπου δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα και παράγει και εμπορεύεται κάθε είδους μελισσοκομικά είδη για την δημιουργία μιας κάθετης μελισσοκομικής μονάδας, απαραίτητα για τον αρχάριο αλλά και τον επαγγελματία μελισσοκόμο.

Η εταιρεία μας συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία και συνεχή εξειδίκευση το τμήμα παραγωγής ποιοτικών μελισσοτροφών κάθε είδους , με πιστοποίηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Έχει εισάγει στις δραστηριότητές της τα τελευταία 5 χρόνια το τμήμα έρευνας και διάθεσης συμπληρωμάτων και σκευασμάτων διατροφής και προστασίας για την υγεία της μέλισσας με έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από τον Δεκέμβριο του 2018 παράγει βιολογικές μελισσοτροφές, πιστοποιημένες, από την εταιρεία ΔΗΩ, για την άμεση συνεργασία της με βιολογικά πιστοποιημένους παραγωγούς μελισσοκομικών προιόντων.

Διαθέτει άδεια πώλησης κτηνιατρικών – μελισσοκομικών φαρμάκων και σκευασμάτων.

Αναλαμβάνει αναλύσεις μελισσιών για νοζεμίαση, χωρίς χρέωση και προτείνει λύσεις και επεμβάσεις πρόληψης και θεραπείας.

Αναλαμβάνει αναλύσεις μελισσοκομικών προιόντων σε πιστοποιημένα εργαστήρια της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού και προτείνει τρόπους και μεθόδους παραγωγής και επεξεργασίας μελιού.

Διαθέτει τμήμα παραγωγής και συναρμολόγησης ξύλινων κυψελών και ειδικών ξύλινων κατασκευών για την μελισσοκομία.

Τον Ιούλιο του 2018 ανάπτυξε το τμήμα παραγωγής μελισσοκομικής ενδυμασίας με την εισαγωγή στην μελισσοκομική αγορά της σειράς 3BEES, κατασκευάζοντας μελισσοκομικές στολές ποιότητας, μεγάλης αντοχής – προστασίας από τις μέλισσες και μοντέρνου ντιζάιν. Φέτος διαθέτει στην ελληνική αγορά την μοναδική αεριζόμενη στολή – μπουφάν ελληνικής κατασκευής για χρήση στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Επίσης αναλαμβάνει ειδικές κατασκευές στην μελισσοκομία, σε συνεργασία με μελισσοκόμους και τυποποιητές μελισσοκομικών προιόντων.

Η εταιρεία μας έχει επιλέξει να συνεργάζεται, ώς προς το πλείστον, με Έλληνες εμπόρους και κατασκευαστές πρώτων υλών και υλικών για την μελισσοκομία, ενισχύοντας έτσι την εύθραυστη Ελληνική οικονομία και δίνοντας δουλειά σε εκατοντάδες ελληνικά χέρια.

Η εκπαίδευση ενός σημαντικού αριθμού νέων Μελισσοκόμων στη χώρα μας, είναι μια επιπλέον δραστηριότητα στην οποία επενδύσαμε τα τελευταία 6 χρόνια. Τα σεμινάριά μας αποσκοπούν στην εκπαίδευση των μαθητών μας ως προς τη σπουδαιότητα των μελισσών στο περιβάλλον, καθώς αυτές παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του εύθραυστου οικοσυστήματος όπου ζούμε. Οι μαθητές μας μπορούν μετά το πέρας των μαθημάτων να διατηρήσουν και να διαχειριστούν ικανοποιητικό αριθμό μελισσιών με σκοπό την αύξηση του εισοδήματός τους.

Επίσης η εταιρεία μας διοργανώνει σεμινάρια μελισσοκομίας σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με συλλόγους και συνεταιρισμούς χωρίς χρηματική αμοιβή, με κατεύθυνση την διατροφή της μέλισσας, την πρόληψη και αντιμετώπιση των ασθενειών και την επεξεργασία και τυποποίηση μελιού.

Στόχος της εταιρείας μας είναι η παραγωγή ποιοτικών μελισσοκομικών ειδών που να αντέχουν στον χρόνο και στους έντονους μελισσοκομικούς χειρισμούς ενώ ταυτόχρονα να είναι οικονομικά συμφέροντα για τον Έλληνα μελισσοκόμο και κατάλληλα για την τόσο ευαίσθητη και σημαντική για όλους μας μέλισσα.

Κύριο μέλημά μας αποτελεί η όλο και μεγαλύτερη εξειδίκευση και φροντίδα της εταιρείας μας για την παραγωγή ποιοτικών μελισσοτροφών και σκευασμάτων συμπλήρωσης διατροφής, η οποία γίνεται χρόνο με τον χρόνο όλο και μεγαλύτερη, στοχεύοντας σε προιόντα που βοηθούν την υγεία και την παραγωγικότητα της μέλισσας, με χαμηλό κόστος.

Σκοπός μας
η διατήρηση και η ανάπτυξη της ελληνικής μελισσοκομίας μέσα από στοχευμένες δράσεις της εταιρείας μας, όπως,
η παραγωγή ποιοτικών μελισσοτροφών, συμβατικών και βιολογικών.
η πρόληψη και αντιμετώπιση των ασθενειών της μέλισσας με εξειδικευμένα φάρμακα και σκευάσματα, καθώς και η ανίχνευσή τους στο μελίσσι.
Η παραγωγή-διάθεση ποιοτικού μελισσοκομικού εξοπλισμού.
Η παροχή αναγκαίου υλικού και συμβουλών για την ορθή μελισσοκομική διαχείρηση.
Οι αναλύσεις μελισσοκομικών προιόντων.
Τα δωρεάν σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα.
Η οργάνωση διαχείρηση μελισσοκομικών μονάδων.

Με μεγάλο σεβασμό απέναντι στην μέλισσα αλλά και στον Έλληνα μελισσοκόμο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς, συνεργάτες και προμηθευτές μας που στηρίζουν την προσπάθεια δεκάδων χρόνων, ώστε να υπηρετήσουμε όσο μπορούμε καλύτερα την Ελληνική μελισσοκομική κοινότητα.

Για την εταιρεία
Ευαγγελία Κύρκα

Subscribe for weekly news

[mc4wp_form id="806"]

Follow us